loading...
YourAds Here YourAds Here

من وما

بازدید : 459
جمعه 10 ارديبهشت 1400 زمان : 9:55

قابليت ضبط صدا در دوربين مداربسته

امروزه يکي از متداول ترين سوالاتي که از طرف مصرف کنندگان دوربين مدار بسته مطرح مي شود، قابليت ضبط صدا توسط اين دستگاه هاي نظارتي مي باشد که با توجه به شرايط نظارت، مي تواند کاربردهاي خاص خود را داشته باشد. آيا ضبط صدا در تمامي دوربين هاي مدار بسته امري شدني است يا خير؟ بي شک مي توان اين قابليت را به عنوان يکي از امکانات ويژه و کاربردي در سيستم هاي نظارتي تلقي کرد. اما نکته اي که بايستي در اين جا به آن دقت شود اين است که تمامي دوربين هاي مداربسته قادر به ضبط صدا نمي باشند و تنها درصد کمتري از آن ها در بازار موجود اند که از قابليت ضبط صدا و همچنين ميکروفون پشتيباني مي کنند. شايد بتوان گفت که دليل توليد کمتر اين نوع دوربين مداربسته را بايستي در کاهش هزينه و همچنين در دلايل حقوقي آن دانست. البته در اين ميان نبايد نا اميد شد، زيرا بسياري از دستگاه هاي ضبط کننده تصوير (XVR,NVR,DVR) با وجود امکان پذير نبودن قابليت ضبط صدا توسط دوربين مدار بسته، اين بستر را براي شما فراهم مي سازند که در کنار مشاهده تصاوير، ضبط صدا را هم در اختيار داشته باشيد. همانطور که مي دانيد دوربين هاي مداربسته از انواع و تکنولوژي هاي گوناگوني برخوردار هستند که هر کدام متناسب با نياز مصرف کنندگان طراحي شده اند. ايجاد قابليت ضبط صدا در دوربين مداربسته، بنا به تکنولوژي مورد استفاده در آن ها در نظر گرفته مي شود. به طور کلي دوربين هاي مدار بسته در دو دسته آنالوگ (AHD) و تحت شبکه (IP) قرار مي گيرند که در ادامه قصد داريم به بررسي قابليت ضبط صدا در اين دو نوع تکنولوژي دوربين مدار بسته و ضبط کننده هاي آن ها بپردازيم، همراه ما باشيد.

ضبط صدا در دوبين مداربسته آنالوگ (AHD)

تکنولوژي آنالوگ به عنوان يکي از ساده ترين تکنولوژي ها در سيستم هاي نظارتي به شمار رفته و پشتيباني مستقيم از قابليت ضبط صدا در اين نوع دوربين ها، به ميزان بسيار اندکي مشاهده شده است. از اين رو وظيفه ضبط صدا در دوربين مدار بسته آنالوگ، اغلب به عهده ضبط کننده هاي تصوير آنان يعني DVR و يا XVR ها مي باشد. شما به راحتي مي توانيد به واسطه استفاده از دوربين مداربسته AHD و يک ضبط کننده اي که از ورودي هاي صدا پشتيباني کند، از قابليت ضبط صدا بهره ببريد. به طور مثال ممکن است در يک مدل دستگاه دي وي آر 6 کاناله (پشتيباني از 6 دوربين مداربسته)، از 6 پورت ورودي صدا استفاده شده باشد که با اتصال ميکروفون هايي جداگانه در کنار دوربين مدار بسته (که بايستي سيمي مجزا همانند سيم دوربين مداربسته کشيده شود)، از قابليت ضبط صدا بهره ببريد.

yt4g_z12.jpg

اين نکته را هم بدانيد:
ميکروفون هايي که در جهت ثبت و ضبط صدا در سيستم هاي نظارتي ارائه شده اند داراي مدل هاي مختلف و متنوعي مي باشند که ساده ترين آن ها تنها از يک ميکروفون خالي بهره مي برند. ميکروفون هاي پيشرفته تري نيز در بازار موجود مي باشند که قابليت تنظيم و کنترل شدت صدا را فراهم آورده اند.

بيشتر بخوانيد: هايک ويژن نصب دوربين مداربسته

ضبط صدا در دوربين مداربسته تحت شبکه (IP)

در داخل بسياري از دوربين هاي تحت شبکه يا IP، يک ميکروفون به صورتي پيش فرض جهت شنود صدا تعبيه شده است. شما مي توانيد با تهيه اين نوع دوربين ها و فعال نمودن قابليت صدا در آن ها علاوه بر مشاهده تصاوير، صداي محيط اطراف را هم در اختيار داشته باشيد. در دوربين مدار بسته تحت شبکه، علاوه بر پورت تغذيه POE که وظيفه انتقال داده ها و تامين برق دوربين را عهده دار است، از يک پورت ديگري هم جهت اتصال ميکروفون استفاده شده است که برق مورد نياز ميکروفون را تامين مي کند. پس از اتصال ميکروفون به منبع تغذيه مي توانيد با مراجعه به تنظيمات دوربين IP و Enable نمودن Audio، ويژگي ضبط صدا را فعال کنيد. بايد توجه داشته باشيد که در اغلب دوربين هاي تحت شبکه، صدا به وسيله ميکروفون هاي تعبيه شده در داخل دوربين مداربسته دريافت و به دستگاه ضبط کننده (NVR) منتقل مي شود و سعي شده است تا از اتصال ميکروفون جداگانه به دستگاه پرهيز شود. البته دستگاه هاي NVR و حتي XVR هايي موجود مي باشند که با قابليت پشتيباني از ميکروفون جداگانه، امکان شنود صدا را براي مصرف کنندگان تدارک ديده اند. در اين صورت شما مي توانيد به تعدادي که اين دستگاه ها به شما اجازه مي دهند، به سيستم مداربسته تحت شبکه خود ميکروفون آنالوگ اضافه نماييد.

دوربين مدار بسته امکان ضبط صدا را به صورت مداوم دارد؟

اين موضوع کاملا بستگي به دوربين مدار بسته Turbo HD و تنظيمات دستگاه ضبط کننده شما دارد. دوربين هاي مدرني در صنعت سيستم هاي نظارتي ارائه شده اند که قابليت تنظيم ايجاد وقفه و يا ضبط صدا را به صورتي مداوم براي کاربران مهيا ساخته اند. با اين وجود داشتن توانايي ضبط صدا توسط دوربين مدار بسته بدين معنا نمي باشد که صدا در هر لحظه در حال ضبط شدن است. اين تنظيمات کاملا در دست کاربر و يا اپراتور مي باشد.

کيفيت ضبط صدا در دوربين هاي مداربسته چگونه است؟

به طور کل هرچه ميکروفون هاي قابل نصب در کنار دوربين هاي آنالوگ و يا دوربين مدار بسته هاي تحت شبکه شما به روزتر و يا مدرن تر باشند، قدرت ضبط صداي بيش تري را در اختيار خواهيد داشت. توانايي اکثر دوربين هاي آنالوگ و تحت شبکه در ضبط صدا کاملا مثال زدني است. البته بايد در نظر داشت که استفاده از اين نوع دوربين مداربسته در مکان هايي شلوغ، شما را در تشخيص صداهاي افراد دچار مشکل مي کند. در همين راستا هرچه محيط ساکت تر باشد ضبط صدا با کيفيتي مطلوب تر همراه خواهد بود. شايان ذکر است که فاصله دوربين با فرد مورد نظر در کيفيت ضبط صدا مي تواند بسيار تاثير گذار باشد. به طور معمول اگر افراد با دوربين مدار بسته به ميزان کمتر از 6 متر فاصله داشته باشند (به شرط وجود محيطي آرام)، دوربين مي تواند به خوبي صدا را ثبت و ضبط نمايد.

آيا ضبط صدا توسط دوربين مدار بسته قانوني مي باشد؟

در بسياري از کشورها همچون ايران، قوانيني در جهت ضبط صدا با سيستم دوربين مدار بسته وضع شده است که برخي از اين قوانين يک طرفه مي باشند. در واقع اين قوانين بيانگر اين است که ضبط صدا با دوربين مدار بسته مي تواند حريم شخصي افراد را نقض کند. مسلما کسي دوست ندارد که مکالمات شخصي اش شنود و همچنين ثبت و ضبط شود. به همين سبب نصب دوربين مدار بسته بايستي با آگاهي کامل افراد آن محيط انجام گيرد. همچنين برخي از قوانين، حاکي از نصب غير قانوني دوربين مدار بسته با قابليت ضبط صدا (حتي با آگاهي افراد) مي باشد. پس به منظور شنود و ثبت مکالمات بايد دلايل مستحکمي داشته باشيد تا مشکلاتي که باعث ضرورت نصب دوربين مداربسته با قابليت ضبط صدا مي شود مشخص شوند.

از کجا بفهميم دوربين مداربسته صدا ضبط مي کند ؟

حتما شده در محيط کاري خود برايتان سوال شده باشد دوربين مداربسته اي که در اتاق شما قرار دارد صدا ضبط مي کند يا خير. حالا از کجا بفهميم دوربين مداربسته صدا ضبط مي کند؟ سعي کرديم، در اين مقاله با نشان دادن چند راه ساده؛ به شما ياد دهيم چه دوربين هايي و به چه طريقي صدا را ضبط مي کنند. پس با ما همراه باشيد تا در مورد تمام نکات دوربين مداربسته با قابليت ضبط صدا آشنا شويد:

  1. دوربين مداربسته ميکروفن دار را چگونه بشناسيم؟
  2. شناسايي ميکروفن هاي خارجي دوربين مداربسته
  3. شناسايي ميکروفن دوربين با دستگاه ميکروفن ياب
  4. کيفيت ضبط صدا دوربين مداربسته چگونه است؟
  5. دوربين مداربسته ميکروفن دار تا چه فاصله اي را مي شنود؟
  6. آيا ضبط صدا با دوربين مداربسته قانوني است؟

1- دوربين مداربسته ميکروفن دار را چگونه بشناسيم؟

به صورت کلي دوربين هاي مداربسته به دو دسته دوربين هاي آنالوگ و دوربين هاي IP دسته بندي مي شوند. هر دو اين دوربين ها مي توانند قابليت ضبط صدا نيز داشته باشند. در ادامه نحوه شناسايي دوربين آنالوگ و اي پي با قابليت ضبط صدا را آموزش مي دهيم.

شناسايي دوربين هاي آنالوگ با قابليت ضبط صدا

دوربين هاي آنالوگي که داراي قابليت ضبط صدا هستند علاوه بر کابل برق و تصوير داراي يک کابل مجزا جهت ضبط صدا نيز مي باشند. روي دستگاه DVR نيز پورت ورودي ميکروفن نصب شده. بنابراين هنگام ضبط تصاوير صدا نيز ضبط مي شود.

يکي ديگر از راه هاي تشخيص ضبط صدا در دوربين مداربسته آنالوگ وجود ميکروفون در اطراف دوربين است. شما مي توانيد با مشاهده اطراف دوربين متوجه شويد آيا ميکروفن وجود دارد يا خير. البته بايد به اين نکته توجه کنيد که ممکن است ميکروفن به صورت مخفي در قاب دوربين کار گذاشته شود که قابل شناسايي نباشد.

همچنين مي توانيد در صورتي که از مدل دوربين آگاهي داريد مشخصات آن را در گوگل جستجو کنيد. آنگاه متوجه خواهيد شد که دوربين صدا ضبط مي کند يا خير.

تي وي تي

شناسايي دوربين هاي IP با قابليت ضبط صدا

يک دسته از دوربين هاي IP هستند که داراي ميکروفن داخلي اند. راه تشخيص آن هم اين است که بر روي کيس اين دوربين ها سوراخي تعبيه شده است. بنابراين اگر در مرکز دوربين داراي سوراخ باشد به احتمال زياد دوربين مجهز به قابليت ضبط صدا است.

برخي از مدل هاي دوربين مداربسته اي پي داراي حرف S در پايان پارت نامبر خود هستند. حرف S مخفف Sound Support مي باشد. به اين معني که اين مدل دوربين قابليت اتصال به ميکروفن خارجي را دارند. به اين ترتيب احتمال دارد در فاصله شعاع يک متري دوربين ميکروفن جاسازي شده باشد. بنابراين بهتر است در فاصله يک متري به دنبال حفره يا سوراخي باشيد که احتمالا ميکروفون در آنجا قرار دارد.

2- شناسايي ميکروفن هاي خارجي دوربين مداربسته:

کلا ميکروفن هاي خارجي دوربين مداربسته از نظر ظاهري به سه دسته تقسيم مي شوند.

  • ميکروفن سوزني: به ميکروفن هاي سوزني به به دليل ساختار ظريفي که دارند، ميکروفن هاي مخفي نيز مي گويند. مي توان اين مدل از ميکروفن را در داخل داکت جاگذاري کرد.
  • ميکروفن باکس: ميکروفون هاي باکس بدنه اي مستطيلي شکل دارند. در اين مدل پيچي براي تنظيم صدا بر روي آن قرار دارد.
  • ميکروفن گلفي: بدنه اين ميکروفن ها به شکل توپ گلف است. اين ميکروفون ها بسيار سبک و کم حجم بوده و با ولتاژ ? الي ?? ولت کار مي کنند.

بنابراين اگر شي مشابه يکي از شکل هاي بالا، اطراف دوربين مداربسته مشاهده کرديد. احتمال دارد که ميکروفون باشد.

3- شناسايي ميکروفن دوربين مداربسته با دستگاه ميکروفن ياب

در بازار دستگاه هايي جهت شناسايي ميکروفن وجود دارد که عملکردشان بر اساس فرکانس و سيگنال مي باشد. هنگام کار کردن با اين دستگاه ابتدا بايد تمامي سيستم هايي که که فرکانس ايجاد مي کنند مثل: مودم، گوشي موبايل، لب تاب، سيستم هاي راديويي و .. خاموش کنيد.

سپس دستگاه شنود سنج را روشن کنيد و شروع به جستجو کنيد. به محض نزديک شدن دستگاه به ميکروفن دستگاه از طريق آلارم دادن و تندتر چشمک زدن ال اي دي هايي که در آن تعبيه شده محل ميکروفن جاسازي شده را نشان مي دهد.

4- کيفيت ضبط صدا دوربين مداربسته چگونه است؟

اصولا کيفيت ضبط صدا در دوربين هايي که داراي ميکروفن خارجي هستند نسبت به دوربين هايي که ميکرفون بر روي خود دوربين تعبيه شده، کيفيت صداي بهتري دارند. اما در حالت کلي کيفيت ضبط صدا دوربين هاي مداربسته آنالوگ و IP قابل قبول هستند.

5- دوربين مداربسته ميکروفن دار تا چه فاصله اي را مي شنود؟

حال که پاسخ اين سوال که از کجا بفهميم دوربين مداربسته صدا ضبط مي کند را يافتيد؛ ممکن است اين سوال برايتان پيش بيايد اين دوربين ها تا چه فاصله اي صدا ضبط مي کنند. چنانچه فاصله فردي که در حال صحبت است از دوربين زياد باشد که حتي يک فرد عادي هم به سختي بتواند آن صدا را بشنود. قاعدتا دوربين هم قادر به ضبط صداي آن فرد نخواهد بود.

به طور کلي تقريبا اکثر دوربين هاي مداربسته ميکروفن دار تا فاصله 6 متري (اگر در محيط سر و صدا نباشد و کاملا ساکت باشد) صدا را به صورت قابل قبولي ضبط مي کند. صحبت هاي در گوشي هم در فاصله کمتر از 2 متر قابل ضبط است.

6- آيا ضبط صدا با دوربين مداربسته قانوني است؟

طبق اصل 25 قانون اساسي هر گونه استراق سمع و نظارت بر زندگي خصوصي ديگران خلاف مقررات قانوني مي باشد. از اين رو هر گاه استفاده از دوربين مداربسته با ضبط صدا حريم خصوصي افراد را تحت تاثير قرار دهد بدين معني است که جرم صورت گرفته است.

اما آيا استفاده از دوربين مداربسته ميکروفن دار جرم نيست؟ استفاده از دوربين مداربسته با قابليت ضبط صدا اگر حريم خصوصي فرد را نقض نکند و به افراد آن محيط اطلاع داده شود و همچنين در محدوده ملک شخصي فرد باشد، مشکلي ندارد.

به عنوان مثال؛ در شرکت ها و سازمان ها که مديران به کارمندان اطلاع رساني کرده اند که اين مکان مجهز به دوربين مداربسته ميکروفن دار است. نصب اين دوربين ها تا زماني که سواستفاده اخلاقي از آن صورت نگيرد، ممانعت قانوني ندارد.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 11

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    چت باکس




    captcha


    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 120
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • بازدید امروز : 14
  • بازدید کننده امروز : 11
  • باردید دیروز : 22
  • بازدید کننده دیروز : 19
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 38
  • بازدید ماه : 769
  • بازدید سال : 769
  • بازدید کلی : 104582
  • کدهای اختصاصی